PDA

View Full Version : Heightmap Sharing Thread


simsample
4th Jan 2011, 4:08 PM
Here are the heightmaps for each of the EA Worlds.

Twinbrook
Sunset Valley
Bridgeport
Riverview
Barnacle Bay
France
Egypt
China
Hidden Springs

Extract the files to Documents\ Electronic Arts\ The Sims 3 Create A World Tool\ UserToolData\ HeightMaps, and then when you click 'import heightmap' you will see them in the list.

(If you don't want to download them separately, you can get the whole lot in one file here (http://www.4shared.com/file/5Tlz4tf3/EAHeightmaps.html))

Please feel free to add any heightmaps you have made (or any future EA maps) that you want to share.

auntielynds
4th Jan 2011, 5:36 PM
Here's a link to a thread on the EA Caw forum for HM'S also;
http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/316439.page

Here's mine, maybe someone can get some use out of them :D

http://www2.mediafire.com/imgbnc.php/672fa06742d2ab74655d4e911d167212029793f6d845ce4f2bf0f9fdcb746edf0g.jpg Whoville (http://www.mediafire.com/imageview.php?quickkey=uxsncsw4qlx76sr&thumb=4)
Large Map, 300 Height, no DT, Land-locked
16 bit.png from auntielynds

http://www2.mediafire.com/imgbnc.php/6f40283f364e77c794644ded4141323f06e8cc633fb2647ecd22efc6703ae1dc0g.jpg SpookyTown (http://www.mediafire.com/imageview.php?quickkey=73xdvuthaea1epv&thumb=4)
Large map 300 Height, no DT
16 bit.png, from auntielynds

http://www4.mediafire.com/imgbnc.php/e28dedd87cc2957d71224dc135ee2f284798ac5dadc0a1ce6ac2c9cd26a881cc0g.jpg Castle Keep (http://www.mediafire.com/imageview.php?quickkey=d3pzp4la49yzmvo&thumb=4)
Medium Map, Terrain Distant used.
Placement:
X 1014.93243
Y 0
Z 977.8892
X 5.008956E-06
Y 0
Z 5.008956E-06
16 bit.png from auntielynds

james20150
8th Jun 2011, 1:33 PM
I have some screeenshots of this Height Map(s)
as I did them.
The road embankments and train embankments ulpoad with the map so you can place them.
I used some of the stuff I got here in the CAW tools resources threads.
Hope you all enjoy them.
Have a good day,
and better tommorows for all; evermore!
JAMES LEE ANDERSON
I AM
THAT MAN lol
:rolleyes:
Put the file into the Usertool Data/HeightMaps folder of your CAW tool in the Documents folder. Where your Electronic Arts Game Folder is, in Documents.
You might need to mod this tool as described earlier in this forum.

buxcosim
8th Jan 2012, 11:47 AM
Here's the height map for Appaloosa Plains.

The Distain Terrain coordinates are:

X = 825.4224
Y = 96.7
Z = 806

Rotation

X = 0
Y = 90
Z = 0

Kathy2012
27th Jan 2012, 9:53 PM
You guys are awesome! Thank you!

cameranutz2
16th Mar 2012, 6:03 PM
Starlight Shores (Showtime)

X 1024
Y 0
Z 1024

Rotaion

X 0
Y 0
Z 0

First share for this area so hope it's correct!

Lissten
1st Apr 2012, 5:53 PM
Starlight Shores (Showtime)

X 1024
Y 0
Z 1024

Rotaion

X 0
Y 0
Z 0

First share for this area so hope it's correct!

Thank you for sharing this! Do you know what world size size/height is used?

simsample
1st Apr 2012, 9:13 PM
All of the EA worlds are large, and usually they are around 300 height.

we0905
10th Apr 2012, 11:57 PM
buxcosim, thank you for the height map info for Appaloosa Plains.

adentonclark
30th Jun 2012, 4:12 PM
Starlight Shores (Showtime)

X 1024
Y 0
Z 1024

Rotaion

X 0
Y 0
Z 0

First share for this area so hope it's correct!

It is a large map (300 height) - and it works beautifully. At least, no issues so far. Thank you.

Atakoy
30th Jun 2012, 4:58 PM
Height map Lucky Palms (http://www.mediafire.com/download.php?7bft0vf4nlxbs58) Height 300
http://4put.ru/pictures/small/354/1090148.jpg (http://4put.ru/view-max-picture.php?id=1090148)

simsample
1st Jul 2012, 1:33 PM
Atakoy, thank you for that, however your file host seems to have resized the image. Perhaps you could attach it to your post so that we can have it at its original size of 2048 squared?

Atakoy
1st Jul 2012, 2:18 PM
Atakoy, thank you for that, however your file host seems to have resized the image. Perhaps you could attach it to your post so that we can have it at its original size of 2048 squared?
Lucky Palms (http://www.mediafire.com/download.php?7bft0vf4nlxbs58) Height 300

Lissten
13th Jan 2013, 6:40 PM
This heightmap is a 3 sided island map, intended for a medium-size 300 height world. It should be obvious which side needs to be masked off, but an easy way to tell is to set the CAW time to 6 or 18 and the area in which you can not easily see the sun or moon is the 'hidden side' of the island.

robbymcfly
10th May 2013, 6:41 AM
I'm not sure how old this post is, but has anyone pulled the Moonlight Falls and Sims University height maps?

auntielynds
10th May 2013, 10:59 PM
They're in their own threads along with the extracted textures and roads.

krisnam777
28th May 2013, 4:31 PM
They are in the folder you mentioned by they don't show up. Any reason why?

janxo
15th Aug 2014, 7:07 PM
I have the starlight shores distant terrain and the height map, but they don't line up at all. The distant terrain sits too high, am I missing something? I've set the maximum height at 300 but it seems that it should be higher. Is there any way to adjust this?
Thanks!

Sim Libby
19th Aug 2014, 10:31 PM
I can't help you with that,I only know about this quote (source (http://www.modthesims.info/showpost.php?p=3793085&postcount=31)):

Regarding the heightmaps and EA distant terrains, we've seen this in a few EA worlds now where the height maps do not fir the DT. I suspect that EA are using a custom height for their worlds, not the 100, 200 or 300 that we have to choose from. Of course, with the SuperCAW patch (http://modthesims.info/t/468279) we can now choose a custom height, but without knowing what parameters EA used for Lunar Lakes, it is not much advantage to know this!
So maybe SuperCAW can help you further although it's probably going to be a guessing game when it comes to these parameters (trial and error till you get something that works for you or is close enough or something).

janxo
22nd Aug 2014, 1:52 PM
I can't help you with that,I only know about this quote (source (http://www.modthesims.info/showpost.php?p=3793085&postcount=31)):


So maybe SuperCAW can help you further although it's probably going to be a guessing game when it comes to these parameters (trial and error till you get something that works for you or is close enough or something).

Thanks, that makes a lot of sense. Honestly CAW is glitchy enough where I don't want to add or patch anything up. I've started building the world anyway and simply pulled up some hills around the edges.