Replies: 3 (Who?), Viewed: 99 times.
Field Researcher
Original Poster
#1 Old 17th Jun 2022 at 3:20 AM
Default Objects I make are invisible in game - why?
Every time I make a new object (cloned from the 12th century vase) it is invisible in the catalog (that is, it is in the catalog with a star, but no thumbnail) and invisible when I place it in game. It never happened before, although I haven't made an object for a while. I followed an old YT tutorial by Rebecah.
Can someone tell me what I am doing wrong? I have attached an example file.
Download - please read all instructions before downloading any files!
File Type: 7z newobjectmesh.7z (16.0 KB, 3 downloads)
Advertisement
Former Hamster
retired moderator
#2 Old 17th Jun 2022 at 4:30 AM
Try changing "default" to "sculpturechinavase_design" in the GMDC and see if that helps. If it does, it'll also fix the texture since it wasn't linked due to that.
Field Researcher
Original Poster
#3 Old 17th Jun 2022 at 8:47 AM
Quote:
Originally Posted by mustluvcatz
Try changing "default" to "sculpturechinavase_design" in the GMDC and see if that helps. If it does, it'll also fix the texture since it wasn't linked due to that.


It worked! Thank you so much!
I don't remember ever having to change that line before - have I missed something? It's not in Rebecah's tutorial or JWoods one here.
Former Hamster
retired moderator
#4 Old 17th Jun 2022 at 9:57 AM
You can name the mesh groups anything you want - but then you have to make sure that doesn't break anything. I usually see "default" when doing conversions and I just make sure to change the name to match what I cloned before exporting from Milkshape.

(BTW, thank you! <3)
Field Researcher
DELETED POST
Original Poster
18th Jun 2022 at 12:44 PM
This message has been deleted by VirtualAlex.
Back to top